Oyuk Dünya Teorisi (Hollow Earth)

 


Bu zamana kadar Dünyadaki gizli şehirler, ülkeler hatta varlıklar hakkında bir çok mit ve hikaye okumuşsunuzdur. Peki hiç Dünya içindeki gizli bir Dünya'nın hikayesini dinlediniz mi? Bugün ' Oyuk Dünya Teorisi' hakkında konuşacağız.

Oyuk Dünya orijinal ismiyle Hollow Earth Teorisi her ne kadar duyulduğunda insana' sen masal mı anlatıyorsun?' dedirtecek bir içeriğe sahip olsa da bu teorinin hatrı sayılır inananı bulunmakta.


Innerworld

Oyuk Dünya Teorisine göre yer kabuğunun altında tamamen farklı bir atmosferi bulunan ayrı bir Dünya bulunuyor. Agartha ismi verilen bu muhteşem mimariye sahip yeraltı Dünya'sında kadim bir medeniyet yaşıyor. Bu şehre ulaşımın yolu nedir peki? Teoriye göre Dünyanın Kuzey ve Güney Kutup noktalarında birer delik bulunuyor bu delikler Agartha şehrine bir geçit konumunda. Bir diğer yol ise Türkiye'deki yer altı şehirleri.


Hollow Earth

Oyuk Dünya




Peki bu iddia nereden çıktı?

İddiaya göre binlerce yıl önce Dünya'da Atlantis ve Mu adı verilen iki süper medeniyet vardı. Bu medeniyetlerin kullandığı teknoloji bizim günümüzde sahip olduğumuz teknolojiden çok daha üstündü. Bu medeniyet yaşamlarına devam ederken birçok mitolojik kaynakta ismi geçen 'Nuh Tufanı' gerçekleşti ve bu medeniyetler yaşamını yitirdi.

Bu hikayede bir şey eksik.... Teknoloji dedik gelişmişlik dedik... Tabi uzaylılar. Bazı kaynaklara göre Nuh Tufani yerle bir etmemişti Dünyayı. Tanrısal bir durum değildi bu. Uzaylılar Atlantislilerle ve Mulularla savaşıp kazanamayacağını anladığında Dünyanın Kuzey ve Güney Kurullarında birer nükleer bomba patlattı. İşte deliklerde bu şekilde oluşmuştu zaten.

Dünya da hayatta kalmayı başaranlar bu deliklerden içeri girerek yeni bir medeniyeti yani Agartha'yı inşa ediyor.


Agartha


İddialar bununla bitmiyor. Söylenenlere göre Hitler bu üstün ırkla savaş sırasında irtibata geçiyor. Agartha medeniyetinin teknolojilerinden ve üstün savunma sistemlerinden yararlanıyor. Kaybedeceklerini anladıklarında da Alman askerleri ve Hitler Agartha'ya kaçıp saklanmıştır.

Biraz da bilimsel kanıtlama çabalarından bahsedelim...

EDMOND HALLEY: Halley'e göre Dünya ilk oluşma aşamalarındayken kedi etrafında çok hızlı dönüyordu böylece iç katmanlar birbirinden ayrıldı. Merkezdeki çekirdeğin bir güneş gibi davranabileceğini ve diğer katmanda yaşam belirtisi olabileceğini söyledi. Bu teoriyle kimse alay etmedi ama ciddiye de almadı.

Bu teori üzerine birçok kaşifin oraya gittiğini bir kısmının geri dönüp anlatmak istediğini, bir kısmının ise o harika şehirde yaşamına devam ettiği söylendi. Ama Oyuk Dünya Teorisi aslında Bilime ve Fiziğe göre imkansızdır





Yorum yapmayı unutmayın...








Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Makine Mühendisleri İçin Ücretsiz Eğitimler